Eten & Drinken

**KEUKEN
**De Keuken van Broei draait om groenten, heel veel groenten. Elke maand bedenken we 8 gerechten en 2 desserts, waarvan een gedeelte veganistisch is, en waar we onze ziel en zaligheid in stoppen. We doen inspiratie op in alle keukens van de wereld, op vakantie of filosoferend over eten… Alles kan en we maken alles zelf. Broei haalt de meeste groenten van De Lindenhoff uit Baambrugge. Daarnaast krijgen wij wekelijks allerlei verse groenten van De Groentenakker uit Odijk en van enthousiaste thuistelers die ons spullen uit hun moestuin brengen. Daarmee maken wij de gerechten uit onze Chefs Choice. Dat zijn 7 gangen, waaronder 1 dessert, gekozen door de koks op de avond zelf. Dit kan dagelijks wisselen en is afhankelijk van het aanbod van onze groenteleveranciers.

BROEI BAKKERIJ
Al het brood dat we gebruiken maken we zelf; zuurdesem met meel van de Limburgse Commandeursmolen, waar lokale granen tussen molen- stenen gemalen worden.
Het enige dat wij nog toevoegen is een beetje water en zout. Ohja, en tijd, veel tijd. Onze broden rijzen minimaal achttien uur om zo de lekkerste smaak te ontwikkelen.

Dit doen we tegenwoordig in onze eigen BROEI bakkerij. Elke ochtend komt de bakker het verse brood naar ons toe brengen en verkopen we ook van woensdag tot en met zaterdag de broden los in het restaurant. Hier wordt ook ons verse gebak gemaakt!

SAMENWERKING 
Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers.
Of we trekken er zelf op uit; met de natuur als onze leermeester en leverancier. Voor zuivel  en meer werken wij samen met de Lindenhoff.  Voor groenten, fruit en kruiden met de Lindenhoff en De Groentenakker. Koffie van de jongens van KEEN.

Onze dranken zijn zoveel mogelijk direct trade, lokaal of van kleinere ondernemers. Of we maken het zelf, zoals de kombucha en ijsthee.