Eten & Drinken

Keuken

De Keuken van Broei draait om groenten, heel veel groenten, waar we onze ziel en zaligheid in stoppen. We doen inspiratie op in alle keukens van de wereld, op vakantie of filosoferend over eten… Alles kan en we maken alles zelf.

Broei haalt de meeste groenten van de Pers op de twijnstraat., en van enthousiaste thuistelers die ons spullen uit hun moestuin brengen.

BROEI Bakkerij

Al het brood dat we gebruiken maken we zelf; zuurdesem met meel van de Limburgse Commandeursmolen, waar lokale granen tussen molen- stenen gemalen worden.Het enige dat wij nog toevoegen is een beetje water en zout. Ohja, en tijd, veel tijd. Onze broden rijzen minimaal achttien uur om zo de lekkerste smaak te ontwikkelen.

Dit doen we tegenwoordig in onze eigen BROEI bakkerij. Elke ochtend komt de bakker het verse brood naar ons toe brengen en verkopen we ook van woensdag tot en met zaterdag de broden los in het restaurant. Hier wordt ook ons verse gebak gemaakt!

Samenwerking

Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers.

Of we trekken er zelf op uit; met de natuur als onze leermeester en leverancier. Voor zuivel  en meer werken wij samen met de Lindenhoff.  Voor groenten, fruit en kruiden met de Pers . Koffie van de jongens van KEEN.

Onze dranken zijn zoveel mogelijk direct trade, lokaal of van kleinere ondernemers. Of we maken het zelf, zoals de kombucha en ijsthee.

De Bakkerij

van Broei is een feit!

Na 5 jaar brood te hebben gebakken in het restaurant hebben we sinds december 2019 een nieuwe locatie, waar het brood de ruimte krijgt.

We zijn trots op ons brood en hierdoor is het mogelijk geworden het ook te bakken voor andere restaurants én voor iedereen die thuis wil genieten van een lekker bammetje!

© Broei Utrecht | English | Website door: Witweb